• To ALL forum users - As of late I have been getting quite a few private messages with questions about build ups here on the forum, or tech questions about your personal project. While I appreciate the interest, sending me a private message about these topics distracts from, and undermines the purpose of having a forum here. During the day I wear many hats as a small business owner-operator and I work tirelessly to provide the absolute best service possible to you, our valued customer. When I created this forum I rounded up some of the best minds I knew so that any tech question you might have could be asked and answered by either myself or one of my highly experienced moderators, this way the next time this same question is asked the answer can be easily found and utilized by the next IH enthusiast having the same question. This allows me the freedom to run the day to day operations of the business and minimize the impact to shipments and shop activities that these distractions can cause. It is of the up most importance for me to complete the daily tasks in order to best take care of you our customer, all the while providing you a forum to get the level advice and input you have come to expect and deserve from the premier IH shop in the country.

    So with that I ask that anyone with a question about one of our build ups or a general tech question to please use the forum as it was intended. I am absolutely available by telephone to answer your questions as well but at times may direct you back to our website to better field your question or questions. Most other private messages I will be glad to answer for you.

    Thank you for your understanding.

    Jeff Ismail
    Owner/Operator

ECM fuse keeps popping

jchazen

Member
Why would my ECM fuse blow? I mean I understand there must be a short but not sure where to start looking lol..any help would be appropriated
 

Bill USN-1

F.I. Moderator
Are there any error codes?
Have you checked the pins on the back of the ECM?
Bent, dirty?
If you swapped the chip recently, are there any bent pins on it?

Harness chaffing?

You can send me the ECM to test.
 

jchazen

Member
Trying to track down a laptop with a cd-rom drive so I can check codes...I might have to sent it to you..unless I can take the ECM to Jeff and he can check it?
 

ihpartsjeff

Administrator & Owner
Staff member
Feel free to bring the whole Scout by josh so that we can double check our installation and make sure a wire hasn't rubbed thru. We can also check for codes at the same time. Please call me ahead of time to make an appointment when you would like to bring in the Scout.
 

Bill USN-1

F.I. Moderator
You don't need a laptop for codes.
Just put a wire or paper clip in pins a and b of the diagnostic connector and then turn the key on.
The light will blink.
Count the blinks and look up in the manuals provided with the kit.

Right now without the jumper, the light should come on when you turn the key on and then go off as soon as you start the engine.
 

jchazen

Member
tracking says it will be there tomorrow.
Looked up your order, it was May of 2014.
Yeah it was originally for my 75 with a 304 never installed...bought a 73 with a 345 from Jeff gave him the unopened box and they installed it last May...thanks again
josh
 
Last edited:

ihpartsjeff

Administrator & Owner
Staff member
yeah it was originally for my 75 with a 304 never installed...bought a 73 with a 345 from Jeff gave him the unopened box and they installed it last May...thanks again
josh
And I can vouch for that. Kit was brand new in the box. Not sure if you remember bill but I had you burn us a new chip to work with the 345 and I think swap us out on the TBI adapter.
 
Top