IH PARTS AMERICA
Click Here!

Go Back   IH PARTS AMERICA > Tech Forums > Gas Engine Tech
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Photo Gallery IH Store Home

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-13-2018, 06:07 AM   #1
Bmartell
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Member Number: 9245
Location: Louisville Colorado
Posts: 1
Default Aftermarket fuel pump 152 ci

I have a 1965 turbo scout 80 152ci. It has 32í000 miles on it. The original fuel pump quit working, so we put an aftermarket pump in it. Itís been running great for 2 years. Then quit pumping fuel. We replaced it with a brand new pump, and it worked for three days. Is there a possibility that the lobe that controls the fuel pump arm could be broken? Not sure what else to look into? Thanks for any advice!
Bmartell is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 06:37 AM   #2
Scoutboy74
Moderator
 
Scoutboy74's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Member Number: 453
Location: Daze Crick, Jefferson
Posts: 3,989
Default Re: Aftermarket fuel pump 152 ci

You should be able to test if the pump is making suction if removed from the engine. Its more likely that you got a pump that was ready to fail right out of the box.
__________________
Favorite hobby...Driving Salma Hayek in my Scout

Coal Trickle - '99 Dodge Ram 2500 Q-Cab SWB 4x4 - 5.9L 24V CTD/NV4500
Hooty - '74 SII - 392/TF727/D20/3.73 D44's/Spartan FA/Krac-lok RA/RC 4" SUA/34x10.5 TSLs/33g Fuel/HFT 8k winch
Mongo - '71 1210 Std Cab 2WD - 345/TF727/RA17 D60 4.10 Trac-lok - "Mongo love candy! Duh, huh, huh!"
Scoutboy74 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 02:38 PM.